Kategoria: Vlera dhe rregullat .

عن عائشة رضي الله عنها قالت: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : «أَبْغَضُ الرِّجَالِ إِلى اللهِ الأَلَدُّ الخَصِمُ».
[صحيح] - [متفق عليه]
المزيــد ...

Aishja (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: "c2">“Burri më i urryer tek Allahu është kundërshtari i përbetuar.”
Ky hadith është sahih. - Muttefek alejhi.

Shpjegimi

Allahu i Lartmadhërishëm e urren kundërshtarin e ashpër dhe atë që në vazhdimësi kundërshton, i cili nuk pranon nënshtrimin ndaj së vërtetës.

Përkthimi: Anglisht Frëngjisht Spanjisht Turqisht Urdu Indonezisht Boshnjakisht Rusisht Bangalisht Kinezisht Persisht Tagalogisht Indisht Vietnamisht Sinhalisht Ujgurisht Kurdisht Hausaisht Portugalisht Melejalemisht Gjuha telugu Sevahilisht Tamilisht Burmisht Tajlandisht Gjermanisht Japonisht Gjuha Pashto Asamisht السويدية الأمهرية
Shfaq përkthimet

Mësime nga hadithi

  1. Allahu i Lartësuar e urren njeriun që është shumë kundërshtar dhe bën shumë polemika.
  2. Ai që polemizon për të drejtën e tij përmes polemikës së ligjshme dhe parimeve të ligjshme të mbrojtjes, duke qenë se i është bërë padrejtësi, atëherë nuk ka asgjë të keqe në këtë. Kjo nuk hyn në kategorinë e kundërshtimeve të përçmuara.
  3. Nëse njeriu polemizon, medoemos duhet të ketë prova për të arritur të drejtën e tij dhe nuk duhet të jetë i ashpër në kundërshtimin e tij.
  4. "Burri më i urryer", kjo është në aspektin e dominimit, se përndryshe edhe gruaja është si burri në këtë vendim.
  5. Ai që i triumfon të tjerët dhe i kundërshton, por me të vërtetën, kjo është një e drejtë e tij dhe personi i tillë është i dashur tek Allahu dhe nuk është i urryer.
  6. Në hadith i pohohet Allahut të Lartmadhërishëm cilësia e urrejtjes, ashtu si i takon lartmadhërisë së Tij, i Lartësur është Ai!