+ -

عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيِّ رضي الله عنه عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ:
«إِنَّ الدُّنْيَا حُلْوَةٌ خَضِرَةٌ، وَإِنَّ اللهَ مُسْتَخْلِفُكُمْ فِيهَا، فَيَنْظُرُ كَيْفَ تَعْمَلُونَ، فَاتَّقُوا الدُّنْيَا وَاتَّقُوا النِّسَاءَ، فَإِنَّ أَوَّلَ فِتْنَةِ بَنِي إِسْرَائِيلَ كَانَتْ فِي النِّسَاءِ».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 2742]
المزيــد ...

از ابوسعید خُدری رضی الله عنه از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت است که فرمودند:
«إِنَّ الدُّنْيَا حُلْوَةٌ خَضِرَةٌ، وَإِنَّ اللهَ مُسْتَخْلِفُكُمْ فِيهَا، فَيَنْظُرُ كَيْفَ تَعْمَلُونَ، فَاتَّقُوا الدُّنْيَا وَاتَّقُوا النِّسَاءَ، فَإِنَّ أَوَّلَ فِتْنَةِ بَنِي إِسْرَائِيلَ كَانَتْ فِي النِّسَاءِ» یعنی: «همانا دنیا شیرین و سرسبز است و الله شما را در آن جانشین قرار داده و می‌بیند که چگونه عمل خواهید کرد، پس از دنیا و از زنان پروا دارید، زیرا نخستین فتنه‌ای که در بنی‌اسرائیل رخ داد در زنان بود».

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 2742]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم بیان داشته که دنیا از نظر طعم شیرین است و در نگاه، سرسبز، برای همین انسان به آن فریب می‌خورد، و خود را برایش خسته می‌کند، و همهٔ فکر خود را در آن قرار می‌دهد. الله سبحانه و تعالی در این زندگی دنیا برخی از ما را جانشین برخی دیگر قرار می‌دهد و می‌نگرد که چگونه رفتار می‌کنیم، آیا طاعت او را انجام می‌دهیم یا مرتکب معصیتش می‌شویم؟ سپس فرمود: از این برحذر باشید که متاع دنیا و زینت آن شما را بفریبد، و باعث شود امر الله را ترک کنید، و در آنچه شما را از آن نهی کرده واقع شوید. و یکی از بزرگترین فتنه‌های این دنیا که باید از آن برحذر بود، فتنهٔ زنان است و این فتنه نخستین فتنه‌ای بود که بنی‌اسرائیل در آن واقع شدند.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تايلندی آلمانی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی مجارستانی چکسلواکی الموري مالاگاسی اورومویی کانارایی الولوف آذری اوکراینی الجورجية
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. ترغیب به ملازمت بر تقوا و مشغول نشدن به ظواهر و زینت دنیا.
  2. هشدار نسبت به واقع شدن در فتنهٔ زنان، از نگاه کردن به آنان، و تساهل در اختلاط زنان با مردان نامحرم یا دیگر مظاهر فتنه.
  3. فتنهٔ زنان از بزرگترین فتنه‌ها در این دنیاست.
  4. عبرت گرفتن و پند اندوختن از امت‌های پیشین، زیرا آنچه برای بنی‌اسرائیل رخ داد برای غیر آنان هم رخ خواهد داد.
  5. فتنهٔ زن چنین است که اگر همسر باشد شاید هزینه‌هایی را به دوش مرد بیندازد که در توانش نباشد، در نتیجه از امر دینش مشغول شود و مجبور شود در طلب دنیا خودش را به هلاکت اندازد، و اگر زنی نامحرم باشد در صورت بیرون رفتن از خانه و اختلاط با این زنان، فتنه‌اش فریفتن مردان و اغوای آنان و منحرف کردنشان از راه حق است، به ویژه اگر با روی باز و آرایش باشند، و این ممکن است به درجات گوناگون زنا منجر شود. برای همین مؤمن باید به الله اعتصام جوید، و در راه نجات از فتنهٔ آنان به الله راغب شود.