دسته بندی: فضایل و آداب .
+ -

عن خَولة الأنصاريةِ رضي الله عنها قالت: سمعت النبي صلى الله عليه وسلم يقول:
«إِنَّ رِجَالًا يَتَخَوَّضُونَ فِي مَالِ اللهِ بِغَيْرِ حَقٍّ، فَلَهُمُ النَّارُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ».

[صحيح] - [رواه البخاري] - [صحيح البخاري: 3118]
المزيــد ...

از خولة انصاریه رضی الله عنها روایت است که فرمود: از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم شنیدم که می فرمود:
مردانى هستند كه بدون حق در مال الله دست مى برند، براى آنان در روز قيامت آتش (دوزخ) است».

[صحیح] - [بخاری روایت کرده] - [صحیح بخاری - 3118]

توضیح

پيامبر - صلى الله عليه و سلم - از مردمی خبر مى دهند كه با باطل در اموال مسلمانان دست مى برند، و اين اموال را بدون حق مى گيرند، واین یک معنای عام در مال از نظر جمع آوری آن و کسب آن از راه نامشروع و صرف آن در جاهای ناروا است، و اين نیز شامل: خوردن اموال يتيمان، اموال وقف، انكار كردن امانت ها، و گرفتن اموال عامه بدون حق می باشد.
سپس او صلی الله علیه وسلم فرمود که جزای آنها در روز قیامت آتش است.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی تاجیکی کينیارواندایی رومانی مجارستانی چکسلواکی الموري مالاگاسی فولانی ایتالیایی اورومویی کانارایی الولوف البلغارية آذری اوزبکی اوکراینی الجورجية المقدونية
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. مال كه در دست مردم است، مال الله مى باشد، و آن را به آنها واگذار کرده تا آن را در راه هاى مشروع بکار گرفته ومصرف کنند، و دست بردن در آن از طريق باطل حرام است، و اين حكم عام براى فرمانروايان و سایر مسلمان مى باشد.
  2. سخت گیری شریعت در اموال بیت المال و اینکه به هر کس چیزی از آن سپرده شود، در قیامت نسبت به جمع آوری و خرچ آن پاسخگو باشد.
  3. این هشدار شامل کسانی می شود که در مال تصرف غیر مشروع می کنند، خواه مال خودشان باشد یا مال دیگران.