+ -

عن شداد بن أوس رضي الله عنه قال: ثِنْتَانِ حَفِظْتُهُمَا عَنْ رَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ:
«إِنَّ اللهَ كَتَبَ الْإِحْسَانَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ، فَإِذَا قَتَلْتُمْ فَأَحْسِنُوا الْقِتْلَةَ، وَإِذَا ذَبَحْتُمْ فَأَحْسِنُوا الذَّبْحَ، وَلْيُحِدَّ أَحَدُكُمْ شَفْرَتَهُ، فَلْيُرِحْ ذَبِيحَتَهُ».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 1955]
المزيــد ...

از شداد بن اوس رضی الله عنه روایت است می فرماید: دو چیز را از رسول الله - صلی الله علیه و آله و سلم - حفظ کردم که فرمود:
«الله نیکی را بر هر چیز مقرر داشته است، پس هرگاه می‌کشید، با خوبی بکشید، و هر گاه ذبح می‌ کردید، با نیکی ذبح کنید، و هر كدام از شما چاقوى خود را تيز كند، و حيوان خود را به راحتى ذبح کند.

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 1955]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم خبر می دهد که الله متعال ما را به نیکی کردن در همه چیزها امر نموده است: و نیکی (احسان) عبارت است از نظارت دوامدار الله متعال در عبادت، و نیکی کردن با دیگران و دوری از آزار مخلوقات، از جمله نیکی در کشتار و ذبح است.
نیکی کردن در قتل هنگام قصاص: ( به معنای) انتخاب آسان ترین، سبکترین و سریعترین راه برای جان گرفتن مقتول است.
و نیکی کردن در ذبح هنگام حلال کردن این است که: با تیز كردن آلۀ ذبح به حیوان احسان كند، و اینکه آلۀ ذبح زیر نظر حیوان تیز نشود، و حیوان در حال ذبح نشود که گوسفندان دیگر نگاه آنرا می کنند.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی تاجیکی کينیارواندایی رومانی مجارستانی چکسلواکی مالاگاسی ایتالیایی اورومویی کانارایی آذری اوزبکی اوکراینی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. مهربانى و لطف الله متعال به مخلوق.
  2. نیکی در کشتن و ذبح این است که به وجه مشروع صورت گیرد.
  3. كمال شريعت اسلامى و شامل بودن آن در همه امور خير، از جمله: مهربانى با حيوانات و نيک رفتارى با آنها است.
  4. مثله كردن انسان (بریدن اعضای بدن وی) پس از كشتن او حرام است.
  5. ممنوعیت هر چیزی که شامل شکنجه حیوانات می شود.