عن عبد الله بن عمرو رضي الله عنهما قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:
«إِنَّ الْمُقْسِطِينَ عِنْدَ اللهِ عَلَى مَنَابِرَ مِنْ نُورٍ، عَنْ يَمِينِ الرَّحْمَنِ عَزَّ وَجَلَّ، وَكِلْتَا يَدَيْهِ يَمِينٌ، الَّذِينَ يَعْدِلُونَ فِي حُكْمِهِمْ وَأَهْلِيهِمْ وَمَا وَلُوا».

[صحيح] - [رواه مسلم]
المزيــد ...

عبدالله بن عمرو بن العاص - رضى الله عنهما - روايت مى كند كه رسول الله - صلى الله عليه و سلم - فرمودند:
همانا عدل کنندگان در نزد الله متعال بر منبرهای نورانی در سمت راست رحمان عز و جل قرار خواهند داشت، و هر دو ید (بلا کیف او) راست است، آنانی كه در حكم شان و با اهل شان و با رعيت عدالت را رعايت مى كنند".

صحیح - مسلم روایت کرده

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در بارۀ - کسانی که به عدالت و راستی بین مردمی که تحت امر و فرمانراویی اند، یا خانواده او هستند داوری می کنند - خبر می دهد که آنها بر کرسی های بلند نورانی می نشینند، و در مرتبه های عالی قرار داشته می باشند، این همه به خاطر قدردانی از آنها در روز قیامت است. و این منبرها در سمت راست حق تعالی قرار دارد و هر دو ید (بلا کیف) او سبحانه راست می باشد.

ترجمه: انگلیسی فرانسوی اسپانوی ترکی اردو اندونزیایی بوسنیایی روسی بنگالی چینایی فارسی تاگالوگ هندی ویتنامی سنهالی اویگوری کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. فضیلت عدالت و ترغیب به آن.
  2. عدالت عام است و شامل همه انواع ولایت و قضاوت بین مردم می شود، حتی عدالت بین زن و فرزندان و غیره.
  3. بيان منزلت عادلان در روز قيامت.
  4. تفاوت مراتب اهل ایمان در قیامت، هر کدام به اندازه عملش.
  5. روش تشويق كردن از روش هاى دعوت است، كه دعوت كننده را به طاعت تشويق مى كند.