+ -

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضيَ اللهُ عنه أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، قَالَ:
«أَحَبُّ الْبِلَادِ إِلَى اللهِ مَسَاجِدُهَا، وَأَبْغَضُ الْبِلَادِ إِلَى اللهِ أَسْوَاقُهَا».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 671]
المزيــد ...

این ترجمه نیاز به بررسی و تدقیق بیشتر دارد.

از ابو هریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«أَحَبُّ البِلادِ إلَى اللهِ مَسَاجِدُهَا، وَأبْغَضُ البِلاَدِ إلَى اللهِ أسْوَاقُهَا». «محبوب ترين مکان ها نزد الله، مساجد و منفورترين مکان ها نزد الله، بازارها هستند».

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 671]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم خبر می دهد که محبوبترین و برترین مکان ها نزد الله متعال مساجد هستند، زیرا مساجد خانه های طاعات هستند، و اساس آن بر تقوا می باشد، و بدترین و منفورترین اماکن نزد الله متعال بازارها می باشند؛ چون در بازار کارهای نادرست و بیهوده زیاد است و سوگند و فریب و دروغ، سود، سوگندهای دروغین، و وعده خلافی، و غفلت از یاد الله متعال به کثرت قابل مشاهده است.

از فوائد حدیث

  1. حرمت و جایگاه مساجد، زیرا خانه هایی هستند که نام الله در آنها به کثرت یاد می شود.
  2. تشویق مردم به ملازمت مساجد، و کثرت رفت و آمد به مساجد، برای جلب محبت و رضای الله متعال، و کاهش رفت و آمد به بازارها جز در مواقع ضروری؛ برای جلوگیری از افتادن در اسباب نفرت.
  3. نووی می گوید: مساجد محل نازل شدن رحمت است و بازارها برعکس آنها است.
ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی کردی هاوسا پرتگالی سواحیلی تايلندی آسامی امحاری رومانی مجارستانی الجورجية الخميرية الماراثية
مشاهدۀ ترجمه ها
بیشتر