دسته بندی: عقیده .
+ -

عن أبي موسى رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:
«إِنَّ اللهَ لَيُمْلِي لِلظَّالِمِ، حَتَّى إِذَا أَخَذَهُ لَمْ يُفْلِتْهُ» قَالَ: ثُمَّ قَرَأَ: «{وَكَذَلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ إِذَا أَخَذَ الْقُرَى وَهِيَ ظَالِمَةٌ إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَدِيدٌ}[هود: 102]»

[صحيح] - [متفق عليه] - [صحيح البخاري: 4686]
المزيــد ...

از ابو موسی رضی الله عنه روایت است فرمود که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
« بی گمان که الله متعال به ستمگر مهلت می‌دهد، تا این که او را بگیرد پس او را رها نمی کند» گفت: سپس (این آیۀ مبارکه را) خواند: « {وَكَذَلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ إِذَا أَخَذَ الْقُرَى وَهِيَ ظَالِمَةٌ إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَدِيدٌ}[هود: 102] »و چنین است بازخواستِ پروردگارت که اهالی شهرهایی را که ستمکار [و مشرک‌] بودند فرو می‌گرفت. بی‌گمان، بازخواستِ او دردناک و سخت است‌.

[صحیح] - [متفق علیه] - [صحیح بخاری - 4686]

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم از اصرار بر ظلم با گناه و شرک، و ظلم به مردم در حقوق شان هشدار می دهد، زیرا الله متعال به ظالم مهلت می دهد و او را به تأخیر می اندازد و عمر او را طولانی و مال او را زیاد می سازد، در مجازات وی عجله نمی کند، پس اگر توبه نکند او را می گیرد و به خاطر ظلم زیاد او، وی را رها نمی کند.
سپس رسول الله صلی الله علیه وسلم این آیه را خواند: {وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد} [هود: 102].و چنین است بازخواستِ پروردگارت که اهالی شهرهایی را که ستمکار [و مشرک‌] بودند فرومی‌گرفت. بی‌گمان، بازخواستِ او دردناک و سخت است‌.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی مجارستانی چکسلواکی مالاگاسی ایتالیایی کانارایی آذری اوکراینی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. عاقل باید در توبه عجله کند، و بداند در صورت اصرار بر ظلم از گرفت الله متعال در امان نخواهد بود.
  2. الله متعال به ظالمان مهلت می دهد، و از روی استدراج در مجازات شان عجله نمی کند، و در صورت توبه نکردن عذاب شان را چند برابر می سازد.
  3. ظلم از جمله اسبابی است که الله متعال به سبب آن امت ها را تعذیب می کند.
  4. وقت الله متعال روستا ها را هلاک می کند، ممکن است افراد صالحی در آن باشند، پس اینها در روز قیامت به اعمال نیک که به آن مرده‌ اند برانگیخته می‌شوند، و اینکه در دنیا عذاب شامل حالشان شده بود ضرری به آنها نمی‌رساند.
بیشتر