+ -

عن ابن عباس رضي الله عنهما قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:
«من اقتبَسَ علْمًا مِنَ النُّجُومِ اقْتبَسَ شُعبَة مِن السِّحرِ، زادَ ما زادَ».

[صحيح] - [رواه أبو داود وابن ماجه وأحمد] - [سنن أبي داود: 3905]
المزيــد ...

از ابن عباس رضی الله عنهما روایت است که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
"کسی که علم نجوم (ستارگان) را می آموزد، شاخه ای از سحر و جادو را می آموزد و هر چه بيشتر از آن یاد گيرد، جادوی بيشترى ياد گرفته است.."

[صحیح] - [ابو داود و ابن ماجه و احمد روایت کرده] - [سنن ابو داود - 3905]

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم تصریح می کند که هرکه علم ستاره شناسی (علم نجوم) و برج ها را بیاموزد و به حرکات آنها استدلال کند و اینکه در حوادث زمینی مانند مرگ، زندگی یا بیماری فلان استدلال کند، و چیزهای دیگری که در آینده اتفاق خواهد افتاد، این شخص در حقیقت بخشی از سحر و جادو را آموخته است و هر چه آن را بيشتر ياد بگيرد، سحر بيشترى ياد گرفته است.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی مجارستانی چکسلواکی مالاگاسی ایتالیایی کانارایی آذری اوکراینی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. حرام بودن طالع بینی، چون نظر به وضعیت ستارگان از آینده خبر می دهد. زیرا این کار از ادعای علم غیب است.
  2. حرام بودن آن نوع از علم نجوم که در حقیقت بخشی از سحر و منافی توحید می باشد، اما علم ستاره شناسی که برای شناختن جهت قبله و یا ورود فصل ها و ماه ها باشد، مباح است.
  3. هر چه طالع بینی را بیشتر بیاموزد، جادو را بیشتر یاد می گیرد.
  4. ستارگان سه فایده دارند که الله متعال در کتاب خود به آن اشاره کرده است: زینت آسمان، نشانه ها که به وسیله آنها رهنمایی می شود، و سنگسار برای شیطان ها.
بیشتر