عن سهل بن سعد رضي الله عنهما مرفوعاً: «من يضمن لي ما بين لَحْيَيْهِ وما بين رجليه أضمن له الجنة».
[صحيح] - [رواه البخاري]
المزيــد ...

Sehël ibn Sadi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) tregon se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: "Atij që ma siguron atë që e ka ndërmjet dy nofullave dhe dy këmbëve, ia garantoj Xhenetin."
Ky hadith është sahih. - E shënon Buhariu.

Shpjegimi

Profeti ﷺ po përudh drejt dy gjërave, të cilave, nëse u përmbahet muslimani, do të hyjë në Xhenet, të cilin Allahu ua ka premtuar robërve të Tij të devotshëm. Këto dy gjëra janë: ruajtja e gjuhës nga të folurit rreth gjërave që e zemërojnë Allahun e Lartësuar dhe ruajtja e organit gjenital nga rënia në zina (kurvëri).

Përkthimi: Anglisht Frëngjisht Spanjisht Turqisht Urdu Indonezisht Boshnjakisht Rusisht Bangalisht Kinezisht Persisht Tagalogisht Indisht Vietnamisht Sinhalisht Ujgurisht Kurdisht Hausaisht Portugalisht Melejalemisht Gjuha telugu Sevahilisht Tamilisht Burmisht Tajlandisht Gjermanisht Japonisht Gjuha Pashto Asamisht السويدية الأمهرية
Shfaq përkthimet

Mësime nga hadithi

  1. Ruajtja e gjuhës dhe organit gjenital nga rënia në haram është shkak për hyrjen në Xhenet.
  2. Shkaqet më të shpeshta për hyrjen në Zjarr janë mosruajtja e organit gjenital dhe mosruajtja e gjuhës.