عن أبي الهيَّاج الأسدي قال:
قَالَ لِي ‌عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ: أَلَا أَبْعَثُكَ عَلَى مَا بَعَثَنِي عَلَيْهِ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ؟ أَنْ لَا تَدَعَ تِمْثَالًا إِلَّا طَمَسْتَهُ، وَلَا قَبْرًا مُشْرِفًا إِلَّا سَوَّيْتَهُ.

[صحيح] - [رواه مسلم]
المزيــد ...

از ابوالهیاج اسدی روایت است که فرمود:
علی بن ابی طالب به من فرمود: آیا تو را برای آنچه نفرستم که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم من را برای آن فرستاده بود؟ هیچ مجسمۀ را نمانید مگر آن را نابود سازید ، و یا قبر بلند را نمانید مگر که آن را هموار کنید.

صحیح - مسلم روایت کرده

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم یاران خود را می فرستاد که هیچ مجسمه ای را نمانند - و مجسمه عبارت از هر کالبد و یا تصویری از ذی روح می باشد - مگر اینکه آن را بردارند و یا محو کنند.
و اینکه هیچ قبر بلند را نمانند مگر آنرا با زمین برابر سازند، و ساختمان ها و گنبد های بنا شده بالای آن را ویران کنند، و قبرها را با زمین برابر سازند و یا اندکی بلند کنند، یعنی به اندازۀ یک بلست از زمین بلند سازند.

ترجمه: انگلیسی فرانسوی اسپانوی ترکی اردو اندونزیایی بوسنیایی روسی بنگالی چینایی فارسی هندی ویتنامی سنهالی اویگوری کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. ممنوعیت تصویر و نقاشی از ذی روح؛ زیرا او از اسباب شرک است.
  2. مشروعیت از بین بردن کارهای نا مشروع با دست برای اشخاصی که قدرت یا توانایی انجام آن را داشته باشند.
  3. حریص بودن پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای زدودن تمام آثار جاهلیت از قبیل تصاویر، مجسمه ها و بناهای روی قبور.
بیشتر