+ -

عَن أَبِي أُمَامَةَ رضي الله عنه قَالَ: سَمِعْتَ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَخْطُبُ فِي حَجَّةِ الوَدَاعِ فَقَالَ:
«اتَّقُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ، وَصَلُّوا خَمْسَكُمْ، وَصُومُوا شَهْرَكُمْ، وَأَدُّوا زَكَاةَ أَمْوَالِكُمْ، وَأَطِيعُوا ذَا أَمْرِكُمْ تَدْخُلُوا جَنَّةَ رَبِّكُمْ».

[صحيح] - [رواه الترمذي وأحمد] - [سنن الترمذي: 616]
المزيــد ...

از ابو امامه رضی الله عنه روایت است که گفت: شنیدم که رسول الله صلی الله علیه وسلم در حجة الوداع خطبه می‌گفت و می‌فرمود:
«اتَّقُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ، وَصَلُّوا خَمْسَكُمْ، وَصُومُوا شَهْرَكُمْ، وَأَدُّوا زَكَاةَ أَمْوَالِكُمْ، وَأَطِيعُوا ذَا أَمْرِكُمْ تَدْخُلُوا جَنَّةَ رَبِّكُمْ». «تقوای پروردگارتان را پیشه سازید، و نمازهای پنج‌گانهٔ خود را ادا کنید، و ماه [رمضان] خود را روزه بگیرید، و زکات اموالتان را بدهید، و از ولی امر خود اطاعت کنید؛ تا به بهشت پروردگارتان وارد شوید».

[صحیح] - [ترمذی و احمد روایت کرده] - [سنن ترمذی - 616]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم در روز عرفهٔ حجة الوداع در سال دهم هجری خطبه خواندند و این حج را از آنجا حجة الوداع نامیده‌اند که پیامبر صلی الله علیه وسلم در آن با مردم وداع کردند، و همهٔ مردم را به این امر نمودند که با اجرای اوامر الهی و دوری از نواهی او تقوایش را رعایت کنند. و اینکه نمازهای پنج‌گانه را که الله عزوجل در شبانه‌روز فرض نموده به جا آورند. و ماه رمضان را روزه بگیرند. و زکات اموالشان را به مستحقان بدهند و دربارهٔ آن بخل نورزند. و از کسانی که الله به عنوان امیر بر آنان گماشته است در غیر معصیت اطاعت کنند. کسی که این کارهای یاد شده را انجام دهد ثوابش وارد شدن به بهشت است.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تايلندی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی لیتوانیایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی چکسلواکی مالاگاسی اورومویی کانارایی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. این اعمال از اسباب ورود به بهشت هست.