عن معاوية رضي الله عنه قال: سمعت النبي صلى الله عليه وسلم يقول:
«مَنْ يُرِدِ اللهُ بِهِ خَيْرًا يُفَقِّهْهُ فِي الدِّينِ، وَإِنَّمَا أَنَا قَاسِمٌ، وَاللهُ يُعْطِي، وَلَنْ تَزَالَ هَذِهِ الْأُمَّةُ قَائِمَةً عَلَى أَمْرِ اللهِ، لَا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ، حَتَّى يَأْتِيَ أَمْرُ اللهِ».

[صحيح] - [متفق عليه]
المزيــد ...

از معاویه رضی الله عنه روایت است فرمود که از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم شنیدم که می فرمودند:
«برای کسی که الله متعال ارادۀ خیر داشته باشد، به او در دین فهم می دهد، و یقینا که من تقسیم کننده هستم و الله می دهد، این امت به حکم الله تا وقتی استوار می باشد - کسانی که به آنها مخالفت دارند، به اینها ضرر نمی رسانند - تا که امر الله فرا رسد (قیامت).

صحیح - متفق علیه

توضیح

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم خبر می دهد که هر که الله به او خیری بخواهد او را در دینش فهم می دهد، و او صلی الله علیه و آله و سلم تقسیم کننده است، آنچه را که الله متعال از رزق و علم و غیر آن به او داده است تقسیم و توزیع می کند، و این که بخشندۀ حقیقی الله است، و دیگران اسباب هستند که جز به اذن الله کار نمی توانند، و این امت تا زمانی که بر حکم الله استوار می باشد- کسانی که با آنها مخالفت می کنند به آنها ضرری نمی رسانند - تا قیامت برپا شود.

ترجمه: انگلیسی فرانسوی اسپانوی ترکی اردو اندونزیایی بوسنیایی روسی بنگالی چینایی فارسی تاگالوگ هندی ویتنامی سنهالی اویگوری کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. بزرگی و فضیلت علم شرعی، فراگیری آن و ترغیب به آن.
  2. قیام به حق باید در این امت وجود داشته باشد، پس اگر فرقه ای آن را رها کند، دیگران این کار را انجام می دهند.
  3. فهم در دین از ارادۀ خیر الله متعال برای بنده است.
  4. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فقط به امر و ارادۀ الله متعال می دهد و چیزی در اختیار او نیست.