عن أبي هريرة رضي الله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم قال:
«اجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ»، قَالُوا: يَا رَسُولَ اللهِ وَمَا هُنَّ؟ قَالَ: «الشِّرْكُ بِاللهِ، وَالسِّحْرُ، وَقَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي حَرَّمَ اللهُ إِلَّا بِالْحَقِّ، وَأَكْلُ الرِّبَا، وَأَكْلُ مَالِ الْيَتِيمِ، وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّحْفِ، وَقَذْفُ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ الْغَافِلَاتِ».

[صحيح] - [متفق عليه]
المزيــد ...

از ابو هریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«از هفت چیز هلاک کننده بپرهیزید» گفتند: یا رسول الله و آنها کدام ها اند؟ فرمودند: به الله شرک ورزیدن، جادو، قتل نفسی که الله متعال آن را حرام کرده است مگر برای حق، سود خوری، خوردن مال یتیم، فرار از میدان جنگ، و تهمت زدن به زنان پاکدامن مؤمن غافل».

صحیح - متفق علیه

توضیح

رسول الله صلی الله علیه وسلم به امت خود دستور می دهد تا از هفت جنایت و گناههای هلاک کننده دوری جویند، و هنگامی که از وی در مورد آنها پرسیده شد که آنها کدام ها اند؟ بیان فرمودند که آن ها:
نخست: شرک ورزیدن به الله متعال، با گرفتن مانند و مثیل برای او سبحانه و تعالی به هر شكلى كه باشد، و معطوف نمودن عبادتى برای غیر الله متعال، و از شرک آغاز نمود، زیرا بزرگترین گناهان است.
دوم: جادو - و آن عبارت است از طلسم، تعویذ، دوا و دودها-، بر بدن جادو شونده با قتل یا بیماری تأثیر می گذارد، یا جدایی میان زن و شوهر، که آن یک عمل شیطانی است، و بسیاری از آن ها جز با شرک و نزدیک شدن به ارواح خبیثۀ شیطانی با چیزی که برای آنان دوست داشتنی باشد حاصل نمی شود.
سوم: قتل نفسی که الله متعال از کشتن آن نهی کرده است مگر با دلیل شرعی که حاکم آن تنفیذ می کند.
چهارم: تعامل با سود، خواه با خوردن آن باشد و یا با وجوه دیگر منفعت صورت گیرد.
پنجم: تجاوز به مال کودکی که پدرش وفات نموده باشد در حالی که وی زیر سن بلوغ باشد.
ششم: فرار از میدان جنگ با کفار.
هفتم: متهم کردن زنان آزاده پاکدامن به زنا، و نیز متهم کردن مردان.

ترجمه: انگلیسی فرانسوی اسپانوی ترکی اردو اندونزیایی بوسنیایی روسی بنگالی چینایی فارسی تاگالوگ هندی ویتنامی سنهالی اویگوری کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی برمه ای تايلندی آلمانی ژاپنی پشتو آسامی آلبانی سویدی امحاری هلندی گوجراتی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. این که گناهان کبیره منحصر به هفت مورد یاد شده نیست، و مختص ساختن این هفت مورد به دلیل بزرگی و خطر آن است.
  2. جواز قتل نفس در صورتی به حق بوده باشد مانند قصاص، ارتداد و زنا بعد از ازدواج، و از سوی حاکم قانونی اجرا می گردد.