+ -

عَنْ صُهَيْبٍ رضي الله عنه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:
«عَجَبًا لِأَمْرِ الْمُؤْمِنِ، إِنَّ أَمْرَهُ كُلَّهُ خَيْرٌ، وَلَيْسَ ذَاكَ لِأَحَدٍ إِلَّا لِلْمُؤْمِنِ، إِنْ أَصَابَتْهُ سَرَّاءُ شَكَرَ، فَكَانَ خَيْرًا لَهُ، وَإِنْ أَصَابَتْهُ ضَرَّاءُ صَبَرَ، فَكَانَ خَيْرًا لَهُ».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 2999]
المزيــد ...

از صهیب رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«عَجَبًا لِأَمْرِ الْمُؤْمِنِ، إِنَّ أَمْرَهُ كُلَّهُ خَيْرٌ، وَلَيْسَ ذَاكَ لِأَحَدٍ إِلَّا لِلْمُؤْمِنِ، إِنْ أَصَابَتْهُ سَرَّاءُ شَكَرَ، فَكَانَ خَيْرًا لَهُ، وَإِنْ أَصَابَتْهُ ضَرَّاءُ صَبَرَ، فَكَانَ خَيْرًا لَهُ». «شگفتا از حال مؤمن که همه ی اوضاع و احوالش برای او خير است و کسی جز مؤمن، چنين وضعی ندارد: اگر با امر خوشايندی مواجه شود، شکر می کند و اگر دچار زيان و امر ناگواری گردد، صبر می نمايد؛ و اين برای او خير است».

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 2999]

توضیح

رسول الله صلی الله علیه وسلم اظهار شگفتی می کند از وضعیت خوب مومن؛ چون در همه حال در خیر و خوبی و سعادت و رستگاری است، و این وضعیت جز برای مومن نمی باشد؛ اگر امر خوشایندی برای او میسر گردد شکر و سپاسگذاری الله را بجا می آرد؛ و جهت سپاسگذاری برای او پاداش داده می شود، اگر مصیبتی به او برسد بر مقدرات الهی صبر می کند و به امید پاداش منتظر گشایش می ماند، و ثواب صبر را می گیرد، پس او در هر حال پاداش را بدست می آورد.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تايلندی پشتو آسامی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی الموري مالاگاسی اورومویی کانارایی الجورجية
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. فضیلت شکرگزاری در خوشی و شکیبایی در سختی، هر کس این کار را انجام دهد به خوبی های هر دو دنیا می رسد، و هر کس شکر نعمتی را به جا نیاورد و بر مصیبت صبر نکند ثوابش را از دست می دهد و گناه نصیبش می شود.
  2. فضیلت ایمان، و این که ثواب در هر حال فقط برای اهل ایمان است.
  3. شکرگزاری هنگام خوشی، و صبر هنگام سختی از ویژگی های مؤمنان است.
  4. ایمان به قضا و قدر الله متعال، مؤمن را از همه احوالش راضی و خشنود می سازد، بر خلاف غیر مؤمنی که به هنگام آسیبی که به او می رسد دائماً عصبانی است، و اگر از جانب الله متعال نعمتی به دست آورد، از طاعت الله متعال منحرف می شود، علاوه بر این که آن را در معصیت الله صرف می کند.