عن تميم الداري رضي الله عنه أن النبي صلى الله عليه وسلم قال:
«الدِّينُ النَّصِيحَةُ» قُلْنَا: لِمَنْ؟ قَالَ: «لِلهِ وَلِكِتَابِهِ وَلِرَسُولِهِ وَلِأَئِمَّةِ الْمُسْلِمِينَ وَعَامَّتِهِمْ».
[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 55]
المزيــد ...
از تمیم داری رضی الله عنه روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود:
«دين نصيحت كردن است" گفتيم: براى چه كسى؟ فرمودند: "براى الله متعال، و كتابش، و رسولش، و امامان مسلمانان، و عموم آنان.
[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 55]
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: دین ( اسلام) بر اخلاص و صداقت بنا شده است، به طوری که آن گونه که الله دستور داده است، به طور کامل و بدون غفلت و تقلب انجام شود.
به پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم گفته شد: که نصیحت براى چه كسى است؟ او فرمود:
اول: نصیحت برای الله متعال: اخلاص در عمل برای او، شرک نياوردن به او، ایمان به ربوبیت، الوهیت و اسماء و صفات او، و بزرگ پنداشتن امر او، و دعوت به ایمان با او.
دوم: نصیحت برای کتاب او که قرآن کریم است: این که باور داشته باشیم كه قرآن كريم کلام و آخرین کتاب اوست، و همه شرائع قبل از خود را نسخ كرده است، وبايد آن را گرامی بداریم، آن را کما حقه تلاوت نماییم، به محکم آن عمل نماییم، و به متشابه آن تسلیم شویم، و در برابر تفسیر تحریف کنندگان از آن دفاع نماییم، از پند واندرزهای آن عبرت بگیریم، علوم آن را نشر نماییم، و مردم را به سوی آن دعوت كنيم.
سوم: نصیحت برای پيامبرش؛ محمد صلی الله علیه و سلم: اینکه ایمان بیاوریم که او آخرین پیامبران است، و به آنچه آورده است ایمان بیاوریم، و از اوامر او اطاعت کنیم، و از نواهی او پرهیز نمائیم. و اینکه الله متعال را فقط با آنچه آورده است عبادت کنیم، و حق او را تعظیم نماییم، او را گرامی بداریم، و دعوتش را پخش کنیم، شریعت او را نشر کنیم، و تهمت ها را از او دور بسازیم.
چهارم: نصیحت برای ائمه مسلمین: با یاری آنان در پیروی از حق، و اختلاف نکردن با آنان بر سر قدرت، و شنیدن و اطاعت از آنان در طاعت خداوند متعال.
پنجم: نصیحت برای مسلمانان: با نیکی کردن به آنها و دعوت آنها، و پرهیز از آزار واذيت آنها، و دوست داشتن خیر به آنها و همکاری با آنها در نیکی و تقوا.