+ -

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ:
«بَادِرُوا بِالْأَعْمَالِ فِتَنًا كَقِطَعِ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ، يُصْبِحُ الرَّجُلُ مُؤْمِنًا وَيُمْسِي كَافِرًا، أَوْ يُمْسِي مُؤْمِنًا وَيُصْبِحُ كَافِرًا، يَبِيعُ دِينَهُ بِعَرَضٍ مِنَ الدُّنْيَا».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 118]
المزيــد ...

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«بَادِرُوا بِالْأَعْمَالِ فِتَنًا كَقِطَعِ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ، يُصْبِحُ الرَّجُلُ مُؤْمِنًا وَيُمْسِي كَافِرًا، أَوْ يُمْسِي مُؤْمِنًا وَيُصْبِحُ كَافِرًا، يَبِيعُ دِينَهُ بِعَرَضٍ مِنَ الدُّنْيَا». «به سوی اعمال نيک بشتابيد پيش از فرارسيدن فتنه هايی که مانند شب تاريک هستند، و انسان در صبحگاه مومن و در شب کافر می گردد، يا شبانگاه مومن و صبحگاه کافر می گردد، و دينش را در برابر کالای ناچيز دنيا می فروشد».

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 118]

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم مؤمن را به تعجیل و زیاد انجام دادن کارهای خیر ترغیب می کند، پیش از آنکه آنها غیرممکن شوند، و از آمدن فتنه ها و شبهاتی که از آنها باز می دارد و جلو آنها را می گیرند، و آنها مانند تاریکی شب است که در آن حق با باطل آمیخته می شود، و تشخیص آن را برای مردم مشکل می شود، و انسان از شدت آن چنان گیج می شود که صبح مومن است و شب کافر می گردد، و شب مومن است و صبح کافر می گردد، دینش را در برابر کالای ناچیز دنیا می فروشد.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تايلندی پشتو آسامی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی سومالیایی کينیارواندایی رومانی مالاگاسی اورومویی کانارایی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. وجوب التزام به دین، و شتاب بسوی برای انجام کارهای خیر قبل از اینکه موانع مانع آن شود.
  2. اشاره به توالی فتنه های گمراه کننده در آخرالزمان، و اینکه هرگاه فتنۀ از بین رفت فتنۀ دیگری به دنبال آن می آید.
  3. اگر دین انسان ضعیف شود و در مقابل امور دنیوی مانند پول یا چیزهای دیگر آن را رها کند، دلیل بر انحراف و ترک دین و فرو رفتن او در فتنه ها است.
  4. در حدیث دلیلی وجود دارد که اعمال نیک وسیلۀ نجات از فتنه هاست.
  5. فتنه ها بر دو قسم است: وسوسه های شبهات كه درمان آنها علم است، و فتنه های شهوات كه درمان آن ایمان و صبر است.
  6. در حدیث اشاره بر این است که هر که عمل کم داشته باشد زودتر دچار فتنه می شود، و هر که عمل بیشتر داشته باشد فریب آنچه که دارد را نخورد بلکه دنبال افزایش آن باشد.
بیشتر