+ -

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:
«أَلاَ أُحَدِّثُكُمْ حَدِيثًا عَنِ الدَّجَّالِ، مَا حَدَّثَ بِهِ نَبِيٌّ قَوْمَهُ؟ إِنَّهُ أَعْوَرُ، وَإِنَّهُ يَجِيءُ مَعَهُ بِمِثَالِ الجَنَّةِ وَالنَّارِ، فَالَّتِي يَقُولُ إِنَّهَا الجَنَّةُ هِيَ النَّارُ، وَإِنِّي أُنْذِرُكُمْ كَمَا أَنْذَرَ بِهِ نُوحٌ قَوْمَهُ».

[صحيح] - [متفق عليه] - [صحيح البخاري: 3338]
المزيــد ...

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«أَلاَ أُحَدِّثُكُمْ حَدِيثًا عَنِ الدَّجَّالِ، مَا حَدَّثَ بِهِ نَبِيٌّ قَوْمَهُ؟ إِنَّهُ أَعْوَرُ، وَإِنَّهُ يَجِيءُ مَعَهُ بِمِثَالِ الجَنَّةِ وَالنَّارِ، فَالَّتِي يَقُولُ إِنَّهَا الجَنَّةُ هِيَ النَّارُ، وَإِنِّي أُنْذِرُكُمْ كَمَا أَنْذَرَ بِهِ نُوحٌ قَوْمَهُ». «آيا به شما سخنی درباره ی دجال بگويم که هيچ يک از پيامبران به قوم خود نگفته است؟ دجال، کور و يک چشم است و چيزی مانند بهشت و دوزخ با خود می آورَد؛ آنچه آن را بهشت می نامد، در حقيقت دوزخ است، و من به شما هشدار می دهم همانطور که نوح قوم خود را هشدار داد».

[صحیح] - [متفق علیه] - [صحیح بخاری - 3338]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم صحابۀ خود را از دجال و خصوصیات و نشانه های او خبر می دهد چیزی که هیچ پیامبری پیش از او نگفته است، از جمله:
دجال، کور و يک چشم است.
الله متعال با او چیزی شبیه بهشت ​​و جهنم به حسب رؤیت چشم قرار داده است.
اما بهشت ​​او دوزخ است، و دوزخ او بهشت ​​است، هر کس از او اطاعت کند او در این بهشت ​​وارد می شود، چیزی که مردم آن را می بینند، که در حقیقت آتش سوزان است، و هر که از او نافرمانی کند او را وارد دوزخ می کند چیزی که مردم آن را می بینند، ولی آن در حقیقت بهشت ​​پاکیزه است، سپس پیامبر صلی الله علیه وسلم ما را از فتنۀ او بر حذر نمود، چنانچه نوح عليه السلام قوم خود را از او برحذر داشت.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تايلندی پشتو آسامی سویدی امحاری هلندی گوجراتی قرغزی نیپالی یوروبایی صربستانی سومالیایی کينیارواندایی رومانی مالاگاسی اورومویی کانارایی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. بزرگی فتنۀ دجال.
  2. نجات از فتنۀ دجال با ایمان راستين و پناه بردن به الله متعال در تشهد اخیر و حفظ ده آیه از اول سوره کهف، صورت می گیرد.
  3. اهتمام شدید پیامبر صلی الله علیه وسلم بر امتش، چنانچه برای مسلمانان ویژگی های دجال را که هیچ پیامبری پیش از او بیان نکرده بود بیان نمود.
بیشتر