دسته بندی:
+ -

عَنْ عُمَرَ بْنِ الخَطَّابِ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ:
«لَوْ أَنَّكُمْ كُنْتُمْ تَوَكَّلُونَ عَلَى اللهِ حَقَّ تَوَكُّلِهِ لَرَزَقَكُمْ كَمَا يَرْزَقُ الطَّيْرَ تَغْدُو خِمَاصًا وَتَرُوحُ بِطَانًا».

[صحيح] - [رواه الإمام أحمد، والترمذي، والنسائي، وابن ماجه، وابن حبان في صحيحه، والحاكم] - [الأربعون النووية: 49]
المزيــد ...

از عمر بن الخطاب رضی الله عنه روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند:
"اگر شما به درستى بر الله متعال توكل حقيقى داشتيد، (الله متعال) به شما همانند پرنده هايى كه صبح با شكم خالى مى روند و شب هنگام با شكم پر بر مى گردند، رزق و روزى مى داد".

[صحیح] - [رواه الإمام أحمد والترمذي والنسائي وابن ماجه وابن حبان في صحيحه والحاكم] - [الأربعون النووية - 49]

توضیح

پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم ما را برای کسب منفعت و دفع ضرر در امور دنیا و دین تشویق می نماید تا بر الله متعال توکل نماییم، زیرا كسى جز الله متعال نمى بخشد، و منع نمى كند، و زيان نمى رساند، و نفع نمى رساند. و اینکه با ایمان واقعی و تکیه به الله متعال از وسایلی استفاده کنیم که منفعت را جلب و زیان را دفع می کند، پس هر گاه ما این کار را انجام دادیم، الله متعال مانند پرندگانی به ما رزق می دهد که صبح در حال گرسنگی از خانه های خود خارج می شوند، و درو طرف شام با شکم پر برمی گردند، این کار از پرندگان نوعی به کار بردن اسباب در جستجوی رزق و روزی است، بدون تنبلی و کسالت.

از فوائد حدیث

  1. فضيلت توكل، و اينكه آن از بزرگترين اسبابى است كه باعث كسب رزق و روزى مى شود.
  2. توكل منافاتى با انجام اسباب ندارد، توكل حقيقى مخالف با صبح بيرون رفتن و شب برگشتن براى طلب رزق و روزى نيست.
  3. اهميت دادن شريعت به اعمال قلب؛ زيرا توكل عمل قلبى مى باشد.
  4. فقط دلبستگی به اسباب، نقص در دین است و ترک اسباب نقص در عقل.
ترجمه: انگلیسی اردو اندونزیایی بنگالی ترکی روسی بوسنیایی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام تلگو سواحیلی تامیلی تايلندی آلمانی پشتو آسامی آلبانی امحاری گوجراتی قرغزی نیپالی صربستانی تاجیکی کينیارواندایی مجارستانی چکسلواکی الموري الولوف آذری اوزبکی اوکراینی الجورجية المقدونية الخميرية
مشاهدۀ ترجمه ها
دسته بندی ها
بیشتر