عن حذيفة رضي الله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم قال: «لا يدخل الجنة قَتَّات».
[صحيح] - [متفق عليه]
المزيــد ...

Hudhejfja (Allahu qoftë i kënaqur me të!) tregon se Profeti ﷺ ka thënë: "Nuk do të hyjnë në Xhenet bartësi i fjalëve."
Ky hadith është sahih. - Muttefek alejhi.

Shpjegimi

Profeti ﷺ na lajmëron në këtë hadith për kërcënimin e ashpër ndaj thashethemxhiut - atij që i bart fjalët mes njerëzve me qëllim të prishjes mes tyre. Ai nuk do të hyjë në Xhenet, pra, fillimisht, por i paraprin një dënim në varësi të mëkatit të tij. Shprehja e përdorur në arabisht (el kattat) ka për qëllim thashethemxhiun. Bazuar në këtë hadith, veprimi i tij është prej mëkateve të mëdha (sepse është kërcënuar me Zjarr).

Përkthimi: Anglisht Frëngjisht Spanjisht Turqisht Urdu Indonezisht Boshnjakisht Rusisht Bangalisht Kinezisht Persisht Indisht Vietnamisht Sinhalisht Ujgurisht Kurdisht Hausaisht Portugalisht Melejalemisht Gjuha telugu Sevahilisht Tamilisht Burmisht Tajlandisht Gjermanisht Japonisht Gjuha Pashto Asamisht السويدية الأمهرية
Shfaq përkthimet

Mësime nga hadithi

  1. Thashethemet janë prej mëkateve të mëdha, për shkak se si pasojë e saj ndodh ndikimi i keq dhe pasojat e tmerrshme.
  2. Kjo fe ndërtohet në gjithçka që harmonizon muslimanët.