+ -

عَنْ عَائِشَةَ أُمِّ المُؤمنينَ رضي الله عنها قَالَتْ:
كَانَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُعْجِبُهُ التَّيَمُّنُ، فِي تَنَعُّلِهِ، وَتَرَجُّلِهِ، وَطُهُورِهِ، وَفِي شَأْنِهِ كُلِّهِ.

[صحيح] - [متفق عليه] - [صحيح البخاري: 168]
المزيــد ...

از ام المؤمنین عایشه رضی الله عنها روایت است که فرمود:
رسول الله صلی الله علیه وسلم شروع کردن از سمت راست را در پوشيدن کفش، شانه کردن موها، وضو گرفتن و در همه ی کارهايش می پسنديدند.

[صحیح] - [متفق علیه] - [صحیح بخاری - 168]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم دوست داشت و ترجیح می داد اموری را که در شأن تکریم است از سمت راست شروع شود، از جمله: در پوشیدن کفش از پای راست شروع می نمودند، و در شانه کردن، آراستن، و روغن دادن به موهای سر و ریش شان از سمت راست شروع می نمودند، و در وضو شستن دست راست بر پای چپ و پای راست را بر چپ مقدم می نمودند.

ترجمه: انگلیسی اردو اسپانوی اندونزیایی اویگوری بنگالی فرانسوی ترکی روسی بوسنیایی سنهالی هندی چینایی فارسی ویتنامی تاگالوگ کردی هاوسا پرتگالی مالایالام سواحیلی تايلندی پشتو آسامی سویدی امحاری هلندی گوجراتی نیپالی اورومویی
مشاهدۀ ترجمه ها

از فوائد حدیث

  1. نووی می‌گوید: این یک حکم در شرع مستمر است، و آن این که از باب تکریم و تشریف باشد، مانند پوشیدن لباس، شلوار، موزه، داخل شدن به مسجد، مسواک زدن، سرمه زدن، کوتاه کردن ناخن، کوتاه کردن سبیل، و شانه زدن موها، و کندن موهای زیر بغل، و تراشیدن سر و سلام دادن از نماز، و شستن اعضاء برای طهارت، و خروج از بیت الخلاء (دستشویی)، و خوردن و آشامیدن، و دست دادن، و دست زدن به حجر الاسود، و چیزهای دیگر که به همین معنا هست، تیامن و یا شروع کردن از سمت راست مستحب است، و اما آنچه نقیض آن است، مانند داخل شدن به تشناب (دستشویی)، خروج از مسجد، بول کردن، پاک کردن بینی، استنجا، درآوردن لباس، شلوار، موزه و مانند آن، تیاسر و یا شروع کردن از سمت چپ در آن مستحب است، و این همه به علت کرامت و عزت سمت راست است.
  2. «تیمن را دوست دارد» که شامل: شروع اعمال با دست راست، پای راست، سمت راست و داد و گرفت چیزی با دست راست است.
  3. نووی می گوید: بدانید که در میان اعضای وضو مواردی است که تیامن (آغاز کردن از سمت راست)؛ در آن مستحب نيست و آن عبارت از گوش ها و کف دست ها و گونه ها است که یکباره شسته می شوند، در صورتی که ممکن نباشد، مانند کسی که یکی از اعضایش قطع باشد و یا مانند آن؛ از سمت راست آغاز کند.