عَنِ الْبَرَاءِ رَضيَ اللهُ عنه قَالَ:
مَا رَأَيْتُ مِنْ ذِي لِمَّةٍ أَحْسَنَ فِي حُلَّةٍ حَمْرَاءَ مِنْ رَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، شَعْرُهُ يَضْرِبُ مَنْكِبَيْهِ، بَعِيدَ مَا بَيْنَ الْمَنْكِبَيْنِ، لَيْسَ بِالطَّوِيلِ وَلَا بِالْقَصِيرِ.

[صحيح] - [متفق عليه] - [صحيح مسلم: 2337]
المزيــد ...

این ترجمه نیاز به بررسی و تدقیق بیشتر دارد.

از براء -رضی الله عنه- روایت است که گفت:
هیچکس را ندیدم که همچو رسول الله -صلی الله علیه وسلم- موهایی پایین تر از نرمی گوش هایش و لباسی سرخ به تن داشته باشد، و از ایشان زیباتر باشد. ایشان موهایی تا سر شانه هایش و شانه هایی پهن و عریض داشت و نه کوتاه قامت بود و نه بلند قامت.

[صحیح] - [متفق علیه] - [صحیح مسلم - 2337]

توضیح

در این حدیث براء بن عازب -رضی الله عنه- خبر می دهد که کسی را ندیده موهایش به نرمی گوش هایش برسد، ازار و چادر سیاه که در آن خط های سرخ باشد به تن داشته باشد و از رسول الله -صلی الله علیه وسلم- با این اوصاف زیباتر باشد؛ و این که یکی از صفت خلقی رسول الله -صلی الله علیه وسلم- این بود که دارای شانه هایی پهن و عریض بود و نه قدی بلند داشت و نه کوتاه.

از فوائد حدیث

  1. بیان برخی از صفات زیبای پیامبر -صلی الله علیه وسلم- در ظاهر، مانند موهای زیبا، سینه پهن، قد زیبا و چیزهای دیگر.
  2. محبت صحابه بزرگوار رضی الله عنهم به پیامبر صلی الله علیه وسلم تا آنجا که خصوصیات و صفات جسمی و معنوی او را برای کسانی که بعد از آنان می آیند نقل می کردند.
مشاهدۀ ترجمه ها
زبان: انگلیسی اردو اسپانوی بیشتر (34)