عَنِ شُرَيْحٍ بنِ هانِئٍ قَالَ:
سَأَلْتُ عَائِشَةَ، قُلْتُ: بِأَيِّ شَيْءٍ كَانَ يَبْدَأُ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا دَخَلَ بَيْتَهُ؟ قَالَتْ: بِالسِّوَاكِ.

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 253]
المزيــد ...

از شریح بن هانیء روایت است که می گوید:
به عائشه رضی الله عنها گفتم: نخستين کاری که رسول الله صلى الله عليه وسلم هنگام ورود به خانه اش انجام می دادند، چه بود؟ پاسخ داد: مسواک می زد.

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 253]

توضیح

از رهنمودهای پیامبر صلی الله علیه وسلم این بود، که هر گاه در هر ساعتی از روز و یا شب که وارد خانه می شد، به مسواک زدن آغاز می کرد.

از فوائد حدیث

  1. مشروعیت مسواک زدن در همه ی اوقات می باشد و تاکید آن در اوقاتی بیشتر است که شارع مستحب دانسته است، از آن جمله: هنگام ورود به خانه، هنگام نماز، هنگام وضو گرفتن، هنگام بیدار شدن از خواب، و هنگامی تغییر بوی دهان می باشد.
  2. بیان حرص تابعین به پرسیدن از احوال پیامبر صلی الله علیه وسلم و سنن او؛ تا این که از آن پیروی کنند.
  3. گرفتن علم از صاحبان آن و از کسانی که به آن بیشتر فهم دارند، چنانکه از عائشه رضی الله عنها از حال پیامبر صلی الله علیه وسلم هنگام ورود به خانه پرسیده شد.
  4. معاشرت و رفتار شایستۀ رسول الله صلی الله علیه وسلم با خانواده اش، چنانکه در بدو ورود، دهان خود را پاک می کرد.
مشاهدۀ ترجمه ها
زبان: انگلیسی اردو اسپانوی بیشتر (46)