+ -

عَنِ ابْنِ عُمَرَ رَضيَ اللهُ عنهما قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:
«إِنَّ أَحَبَّ أَسْمَائِكُمْ إِلَى اللهِ عَبْدُ اللهِ وَعَبْدُ الرَّحْمَنِ».

[صحيح] - [رواه مسلم] - [صحيح مسلم: 2132]
المزيــد ...

این ترجمه نیاز به بررسی و تدقیق بیشتر دارد.

از ابن عمر رضی الله عنه روایت است که گفت: رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«إِنَّ أَحَبَّ أَسْمَائِكُمْ إِلَى اللهِ عَبْدُ اللهِ وَعَبْدُ الرَّحْمَنِ». محبوب ترین نام های شما نزد الله، عبد الله و عبد الرحمن است.

[صحیح] - [مسلم روایت کرده] - [صحیح مسلم - 2132]

توضیح

پیامبر صلی الله علیه وسلم خبر می دهد که محبوب ترین نام ها که باید نامگذاری شود: عبد الله و عبد الرحمن است.

از فوائد حدیث

  1. قرطبی می گوید: به این دو اسم نام های که شبیه آن است ملحق می شود، مانند عبدالرحیم، عبدالملک و عبدالصمد، و به این دلیل آنها نزد الله متعال محبوبتر بودند، چون شامل آنچه واجب وصف الله متعال و واجب وصف بنده را شامل شده اند که همانا عبودیت است، بعد از آن عبد به پروردگار بشکل واقعی اضافه گردید و به همین علت افراد این نام ها صاحب برتریت و فضیلت شدند، و برخی دیگر گفته اند: حکمت در محدود ساختن آن که به این دو نام این است که در قرآن هرگز عبد به هیچ یک از نام های الله متعال اضافه نشده است به جز این دو نام، الله متعال می فرماید:{وَأَنَّهُ ‌لَمَّا ‌قَامَ عَبْدُ اللَّهِ يَدْعُوهُ}، و در جای دیگر می فرماید: {وَعِبَادُ ‌الرَّحْمَنِ}، و این قول الله متعال نیز تایید می کند: { ‌قُلِ ‌ادْعُوا ‌اللَّهَ أَوِ ادْعُوا الرَّحْمَنَ}.
ترجمه: انگلیسی اندونزیایی بنگالی سنهالی ویتنامی کردی هاوسا پرتگالی تلگو سواحیلی تايلندی آسامی امحاری هلندی گوجراتی رومانی مجارستانی الجورجية الخميرية الماراثية
مشاهدۀ ترجمه ها